PV berekenen euro/kWp of euro/kWh of toch anders

PV leveranciers beconcurreren elkaar op de laagste prijs per kWp. Maar is dat juist? Uiteindelijk wil je de laagste kWh prijs. Nu zijn er panelen die 0,85 kWh/kWp halen maar ook panelen die rond de 1kWh/kWp halen. Alleen deze gegevens zijn moeilijker boven water te krijgen. Meestal zijn de betere panelen, panelen die het beter doen bij diffuus licht en in Nederland is 60% van het licht diffuus licht.
Maar zijn deze panelen de beste panelen voor een Nul of energie producerende woning? Dat hoeft niet. Een Nulwoning of een energie producerende woning is een balans tussen wat je kan opwekken en verbruikt. Nu is in veel situaties het oppervlakte wat je kan gebruiken voor energie opwekking de beperkende factor. Hierdoor kan het zo zijn dat je naar panelen toe moet met de beste opwekking (kWh) per m2 en is de prijs minder van belang als je je energie ambitie wil halen. Je hebt natuurlijk al alles gedaan om te besparen want wat je niet verbruikt hoef je niet op te wekken.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.