Contact

Email algemeen: info@nulwoning.nl

Ronald Serné
De Hoge Es 10
7141 DL Groenlo
mobiel: 06-17455599
mail: ronald.serne@nulwoning.nl

7 Responses to Contact

 • Geachte heer Serne,

  Wij zijn een aanbieder van een bouwmethode met lichtgewicht staal constructies ( ecologisch en volledig recyclebaar ). Op dit moment zijn wij met een aantal architecten en aannemers aan het kijken om passieve huizen te bouwen. Zodoende zijn wij bij u op de site terecht gekomen. Wellicht is het interessant om eens te kijken naar de voordelen van ons systeem t.o.v. de traditionele bouwwijzes en houtskeletbouw.

  vriendelijke groet,

  P. Emons

  • Ronald Serné schreef:

   Ik wil graag naar uw systeem kijken. Belangrijke vraag is hoe C2C is het product en hoeveel oud ijzer in verhouding met nieuw ijzer(erts) wordt er gebruikt. Vaak blijkt dat er bij metalen producten het aandeel oud metaal zeer gering is en dat er veel gebruik gemaakt wordt van nieuw ijzer(erts)
   M.v.gr.

   Ronald Serné

 • Gerard Philipsen schreef:

  Ik ben docent bouwkunde aan het Graafschapcollege en ben zeer geinteresseerd in jullie project. Wij willen onze bouwkunde leerlingen graag laten ervaren wat nulwoningen zijn en welke materialen en constructies er zijn voor dit soort woningen.
  Elk jaar organiseren we een projectweek en het thema duurzaam bouwen staat op het programma.
  Mijn concrete vraag is dan ook: Welke mogelijkheden zijn er om dit project als voorbeeldproject te gebruiken tijdens de projectweek; zijn er mogelijkheden voor een lezing? Bouwbezoek?
  Graag hoor ik van u.

 • Erik Steenbergh schreef:

  Geachte heer Serné (Beste Ronald),

  Een aantal jaren geleden (uw website was toen nog wat eenvoudiger van opbouw) kwam ik per toeval op uw website en werd plezierig ‘geraakt’ door uw initiatief om ‘de nulwoning’ te bouwen. Ik heb toen om uw ‘opensource’ werk te ondersteunen geheel vrijblijvend de banner en de link van de nulpuntwoning website op http://www.demercuur.nl geplaatst. Wij hopen van harte dat uw initiatief daardoor de nodige aandacht heeft gekregen.

  Vanwege het open-source karakter van ‘de nulwoning’ lijkt het mij erg interessant om met een aantal relaties een excursie naar uw lokatie te organiseren. Graag horen wij van u.

  Met vriendelijke groet,
  Erik Steenbergh

 • Giel Klaver schreef:

  In 1980 een finn-house gemaakt 10x11x9 15 massief.in 1988 huis verhuist naar ander locatie op industrie terrein . Gevel rondom dubbel gemaakt met 5 cm Lariks en lucht spouw 5 cm.Ramen oorspronkelijk Fins dubbel tussen de bladen 14 cm in de kamer ( 65 m2)nu aangepast totaal 9m2 binnen raam A++ .nu komt er bijna geen warmte meer voelbaar van de zon in de kamer,de raamkant binnen wordt dan wel 35 graden ook in de zomer.Al jaren gebruik ik lijnolie op de buitenkant heeft de neiging om wel vuil vast te houden.Ga binnenkort van tenco zwart gebruiken,hoe meer TUNG olie er in zit des te beter.
  Verlies gemiddeld (deze tijd van het jaar november) 0.1 graad per uur.Heb een 7m2 zonne boiler met 200 l opslag op de uitgaande kant een warmte pomp lucht/water met 300 l.opslag buffer in de kelder een gas gestookte 200 l. voor de legionella 60gr. Lucht verwarming Brink 16 kw 105 % rendement. Grijs water opslag 3500 liter. Los van het huis een B & B 25 m2 met cv hoog rendement.
  Gebruik momenteel 3000 kw stroom en 2200 m2 gas .Koop binnenkort minimaal 20 PV panelen. wil 4000wP opwekken.Volgens mij ben ik op de goede weg ?
  Groet Giel Klaver Buren.(gld)

Geef een reactie

Tweets van @Nulwoning

 • RT : The story of many "sensing citizens" (and also research participants) on Trouw, nicely accounting for my PhD insights and vir…

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2020. All Rights Reserved.