Over Nulwoning.nl

Wij zijn sinds 1995 prive bezig met het oriënteren op de bouw van een energie zuinige of nulwoning.

Omstreeks april 2006 konden wij in het bezit komen van een stuk grond om onze droom te bouwen. Echter op deze grond was de eis om ecologisch te bouwen van toepasssing. De zoektocht naar materialen voor een nulwoning verbreedde zich naar ecologische en duurzame isolatiematerialen, gevelbekleding en bijvoorbeeld kozijnen.

Op 23 juli 2007 werd besloten om de samenwerking met het nulwoning project van Ronald Hezemans en het ACT (Achterhoeks centrum voor technologie) te intensiveren. Om deze samenwerking en opgedane kennis beter uit te dragen, werd de website, die in eerste instantie opgezet was om de bouw van een Nulwoning voor het gezin Serné te volgen, aangepast. Op deze site is ook het nulwoning project van Ronald Hezemans te volgen en zal het ACT participanten zoeken, die kennis op willen bouwen in de groeiende nulwoningen-, passief huis- en lage energiewoningenmarkt.

Inmiddels zijn er mogelijke participanten die de nulwoning willen gebruiken om nieuwe innoverende ideeën uit te proberen.Dit zijn bijvoorbeeld Ideeën op het gebied van PV panelen, warmteterugwinning, warmteopslag, faseveranderingsmaterialen en omvormers voor de panelen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.