Energie manager

Een energie manager lijkt steeds belangrijker te worden. Energie management voor electra, termische energie, op huis niveau en op wijk niveau.

Energie manager Electra: Intelligente stopcontacten, te denken aan b.v. de wasmachine. Ik wil dat de was vandaag gedaan wordt voor 18.00 uur, maar veder maakt het me niet uit. De energie manager kijkt naar de prijs van de stroom uit het net en van de PV panelen en bepaald aan de hand daarvan het moment dat de wasmachine gaat draaien. Veder de mogelijkheid om “gedeeltelijk” authonoom te draaien bij stroomstoringen en op andere momementen terug te leveren aan het net als dat financieel interessant is. http://www.powerrouter.com/

Energie manager Thermisch: Bekijkt waar hij het beste de energie vandaan kan halen. b.v. voor de warmtepomp haal ik de energie uit de grondbron od uit de collectoren of uit de buffer. Door de collectoren als bron te gebruiken voor de warmtepomp is een hogere COP mogelijk, normaal is water van 25 graden Celsius vanaf de collectoren vrijwel nutteloos. 30-12-2007 Een medewerker van Nedap heeft gekeken naar de mogelijkheden. Er is op de markt geen regeling die zo flexibel is en te re- configureren dat hij te gebruiken is voor mijn project. De voorgeselde oplossing bestaat uit het programma Dasylab met meet en regelsystemen van de serie Nudam van AdLink. Voordeel is dat deze regeling gelijk te gebruiken is voor de meting.

Energie manager Huis: Deze weet het gedrag van de bewoners. B.v. ’s morgens gaan gezinsleden douchen. De energie manager Thermisch wil graag zijn buffervat opwarmen. Ik geef aan “wil graag” hij zit dus iet op het punt dat hij moet opwarmen om zijn minimale buffer te houden. De energie manager huis staat het opwarmen niet toe omdat hij uit historische gegevens weet dat de gehele dag geen warmte gevraagd wordt en dat hij beter kan wachten met opwarmen als de termische en electrische collectoren hun maximale energie geven.

Energie manager Wijk: Energie uitwisseling met je buren. Bijvoorbeeld de een heeft gekozen voor pv panelen die leverd overdag en de ander heeft gekozen voor een warmtekracht koppeling en die leverd ’s avonds en ’s nachts.

Domotica controller; De domotica controller is gekozen om als energiemanager te fungeren.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.