Verwarming/Warm water

Voor de verwarming en het warm water gaan we ongeveer 10m2 thermische collector gebruiken. De energie die hier vanaf komt gaan we in drie verschillende PCM (faseveranderingsmateriaal) thermische opslagtanks opslaan. 1 tank heeft een faseveranderingstemperatuur van 55 graden Celsius en dient voor de warm water voorziening. 1 tank met een faseveranderingstemperatuur van 27 graden Celsius gaat gebruikt worden voor de vloerverwarming en als bron voor de warmtepomp. 1 tank met een faseveranderingstemperatuur van 82 graden Celsius wordt gebruikt als lange termijn opslag die de andere opslagen kan voorzien van warmte.
Wat we tekort komen wordt opgewekt door een warmtepomp. Indien mogelijk gebruikt de warmtepomp de energie van de thermische collectoren zodat we een hoger rendement hebben dan de aardsonde en dus minder electriciteit nodig hebben.
Alles gaat aangesloten worden op een thermische manager die alle thermische energiestromen gaat regelen zie ook onder de kop Energie manager.

Het was zoeken naar een wamtepomp met een kleine capaciteit (2,5KW). We hebben die gevonden bij het Nederlandse bedrijf Techneco.

16-11-2007 Documentje met het uitzoekwerk tot nu toe. http://www.nulwoning.nl/attachments/Documenten/energie.doc

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.