Kozijnen/Glas

Kozijnen en glas zijn volop te krijgen in passief huis kwaliteit in Duitsland en Belgie. In Nederland is het een ander verhaal. In Duitsland en Belgie kan je kiezen tussen verschillende leveranciers en verschillende uitvoeringen. Kozijnen van kunststof, hout met PU als isolatie, hout met kurk als isolatie, houten kozijnen met de buitenkant bekleedt met aluminium. In Nederland kom je niet veel verder dan het ruwe materiaal, hout met PU isolatie geïsoleerd, geisoleerd VILAM. http://www.nulwoning.nl/attachments/Documenten/Withagen_sandwich_Lariks.pdf Nu nog een timmerfabriek die daar ramen, kozijnen en deuren van wil maken die ook nog stevig zijn. Het probleem zit hem er in dat er voor het plaatsen van bijvoorbeeld schanieren er schroeven in het isolatiemateriaal kunnen komen. Het isolatiemateriaal heeft een lagere houvast dan massief hout. Hier moet een oplossing voor te vinden zijn. Sommige timmerfabrieken willen er niet aan beginnen. De timmerfabriek die mogelijk de kozijnen wou vervaardigen haakt af. Het kan toch niet waar zijn dat we dadelijk de kozijnen uit het buitenland moeten halen?

16-11-2007 Timmerfabriek gevonden die innoverend bezig is. Deze fabriek wil in april 2008 op de bouwbeurs staan met passief huis kozijnen. De ontwikkelingen kunnen zien en die zien er goed uit. Er is een goed RD traject met voldoende berekeningen en metingen aan de kozijnen. Ik heb warmtestromings berekeningen gezien en die zien er goed uit ondanks dat de timmerfabriek ze willen verbeteren. Vermoedelijk gaan we deze kozijnen in de demo nulwoning.

16-11-2007 Drie dubbel glas maar dan met als middelste laag geen glas maar folie. Dit geeft voordelen bij transport en het raam hoeft ook minder zwaar te zijn. Isolatiewaarden zijn goed en de mogelijkheid om ramen waar geen zonwering mogelijk is uit te rusten met een warmte tegenhoudende folie. Glas met hoge zontoetreding en warmtetoetreding. Algemene informatie 3 dubbel glas.
15-12-2007 Een stukje van een medewerker van het passiefhuisplatform waar volgens mij ongeveer alles over glas in een passief huis in staat.
09-04-2008 De passiefhuis kozijnen van Overbeek zijn gepresenteerd op de bouwrai te Amsterdam. Nederlands fabrikaat.
13-03-2013 Passief huis kozijnen Overbeek ook als schuifpui

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.