Even de Tesla model S in het echt bekijken

Vandaag, morgen en zaterdag staat er een Tesla model S in de Tesla Store te Eindhoven, er mee rijden is niet mogelijk. Omdat ik al zo veel foto’s en filmpjes gezien heb getwijfeld of ik wel zou gaan kijken. Maar vandaag had ik even tijd en ik wilde wel eens real life zien hoe groot deze auto is.
En hij is groot, eigenlijk voor veel te groot voor mij. Een parkeerplaats vinden zal best wel moeilijk worden, maar het is voor mij de enige echte elektrische auto die past bij de energie producerende woning bij mijn dagelijkse afstanden die ik moet rijden en de Smart Grid projecten die we willen doen. Waren de andere kijkers vooral bezig met het uitproberen van het imposante scherm midden in het dashboard en het uiterlijk van de auto, was ik geïnteresseerd in de kofferbak van de auto en trok een ventilator geluid in het rechter voor wielkast mijn aandacht. Een Tesla medewerker wist mij uit te leggen dat dit de ventilator van de airconditioning was die gewoon werkte ook al reed de auto niet. De kofferbak heeft enorm veel ruimte en er is ook nog een soort kelder in deze kofferbak. Voorin de auto is nog een frunk zoals Tesla het noemt (Front trunk) waar volgens mij goed een vouwfiets in kan voor als je niet een oplaadpaaltje bij je afspraakadres kan vinden. De ruimte is niet minder dan een midklasse stationwagon maar dan een betere aerodynamica. Ik zal wel een afwijkende koper van zo’n auto zijn. Mij trekt het lage energiegebruik, geen CO2 uitstoot, de techniek en de filosofie van het bedrijf. Volgens mij de auto van de toekomst. In een gesprek met een Tesla medewerker werden mijn vragen beantwoord. De productie 85Kwh auto zal vermoedelijk vanaf juni 2013 geleverd kunnen worden. Welke opties en prijzen er in Europa gehanteerd worden zal binnenkort bekend gemaakt worden. Over de aerodynamische wielen die ik eerder gezien heb, maar nu niet meer geconfigureerd kunnen worden, wist ze niets te vertellen. Deze wielen zouden het verbruik met 5% kunnen verminderen. Wel is zeker dat de on board lader een 3 fase lader wordt. Vergeten te vragen naar het DC laden om de auto op te nemen in het Home Smart Grid in ons project. Blijf uitkijken naar de testrit, niet om te testen hoe snel hij is en hoe snel hij optrekt, een maximale snelheid van 140 en een acceleratie van 0/100 in 10 sec zou voor mij ook genoeg zijn, maar hoe zuinig, schoon, stil je kan rijden in de beste elektrische auto op de markt. Ik zal wel een afwijkende koper blijven.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.