Nulwoning één van de drie winnaars “aansprekendste energieneutrale huis van Nederland 2012”

Tot mijn verrassing kreeg ik bericht dat mijn woning tot één van de drie “aansprekendste energieneutrale huis van Nederland 2012” gekozen is. De jury prijst de pionierschap, de zuivere toepassing van de Trias Energetica en het ecologisch materiaalgebruik. De prijs bestaat uit een reportage in het televisieprogramma Klus-je-Rijk en een Flir warmtebeeld camera, die zeker goed van pas zal komen om andere mensen te helpen met hun huis energieneutraal of energie producerend te maken.
Maar dit alles is niet mogelijk zonder de medewerking van mijn vrouw die meegewerkt heeft met de bouw van de woning  en nog steeds support geeft voor de diverse onderzoeken (wonen in een living lab) en de rondleidingen die we wekelijks geven in de woning. Ook de diverse bedrijven die actief betrokken zijn, zijn belangrijk voor de onderzoeken en de ontwikkelingen zoals ventilatie, warmte opslagvat, kozijnen en smart grid apparatuur. Ik hoop dat deze prijs de deuren verder opent om open source, kennis delend, sneller door te gaan met onderzoeken en ontwikkelingen in energie producerende woningen en de daarbij horende energieafstemming (Smart Grids).
Binnenkort wordt uit de drie winnaars de persoon gekozen die een jaar lang in navolging van Ineke Peters – van Weijgaert de ambassadeur van Huisvolenergie.nl. wordt.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.