Spullen warmteopslagvat testopstelling

Langzaam krijg ik de spullen bij elkaar voor de test/meetopstelling van het PCM warmteopslagvat. Als circulatiepompen gebruiken we dezelfde pompen als we in de warmtepomp gebruiken (zie eerdere Blog). Voor de scheiding van warmteopslagvat systeemwater en drinkwater/vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van twee platen warmtewisselaars. Deze lijken klein en zijn klein echter ik heb maar een laag vermogen nodig en eventueel kan ik ze na de test vervangen door grotere. Waar alleen temperatuur gemeten hoeft te worden wordt gebruik gemaakt van PT1000 sensor die in een huls in een T koppeling gestopt wordt (op foto is huls en PT1000 sensor nog niet aanwezig. De PT1000 sensoren worden aan een stukje elektronica gekoppeld zodat er 0-10V uit komt. Er wordt gebruik gemaakt van sensoren voor flow en temperatuur waar 0-10V uitkomt, zodra deze binnen zijn meer. Op de foto ook kleppen die zorgen dat het water de goede kant op stroomt als we b.v. voor de vloerverwarming meerdere bronnen gebruiken als warmtepomp en zonnecollector. Met 2 mechanische beveiligingen wordt er voor gezorgt dat het water van de zonnecollector naar het opslagvat en van het opslagvat naar de vloerverwarming niet te hoog kan worden en schade kan opleveren (één afgebeeld op foto). De gehele installatie wordt dadelijk gestuurd en gemonitoord door drie zogenaamde MicroField controllers die alles doorgeven naar een FieldCommander van CER met FCDomus. Op elke MicroField controller kunnen 8 sensoren aangesloten worden en ze communiceren over ethernet. Het expansievat is een type wat 8 bar aankan en eenvoordruk heeft van 2,5 bar. Nu de rest nog binnen krijgen en in elkaar zetten. Mocht er een HBO leerling intresse hebben om de sturing en monitoring te willen maken in FCDomus als Minor of Major dan hou ik me aanbevolen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.