Circulatiepompen warmtepomp vervangen (december 2011)

In december hebben we samen met Techneco, de leverancier van de warmtepomp 2 circulatiepompen vervangen. De circulatiepompen die er in zaten waren wisselstroom pompen en die hebben we vervangen door gelijkstroom pompen. De twee oude pompen gebruikten 95 Watt per stuk. De nieuwe gebruiken op stand 3 45 Watt per stuk. Na monitoren van het systeem bleek dat de pompen op stand 2 ook goed functioneerden. Dan bleek de vloerverwarmings/warmtewisselaar pomp 22 Watt te gebruiken en de bron/warmtewisselaar pomp 25 Watt. Van 190 Watt naar 47/48 Watt. De pompen draaien in een warmtepomp opstelling nogal wat uren dus dit is een belangrijke besparing. Nog meer als je bedenkt dat de pompen ook gebruik worden voor passieve koeling (2KW). Nu is het rendement van de passieve koeling van 2000/190= 1050% naar 2000/47= 4255% gegaan. Dan neem ik de warmteontwikkeling van de pompen niet mee.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.