Filters wtw ventilatie

Na aanleiding van het rendementsprobleem in de filters gedoken. De vorige wtw unit had G3 filters en de huidige G4 filers. Wat is het verschil:

G3 – Filtercapaciteit 85% , is een standaardfilter om het toestel te beschermen tegen indringen van zand en stof.

G4 – Filtercapaciteit 92% , en F5 – Filtercapaciteit 96% , zijn filters met een langere standtijd en om het toestel te beschermen tegen indringen van fijn zand en stof.

F6 – Filtercapaciteit 98% , is een filter dat nagenoeg alle vervuiling uit de lucht verwijdert, waaronder pollen, stuifmeel, schimmel en kiemen. Ideaal voor mensen met gevoelige luchtwegen of hooikoorts.

Bron:wtw-filtershop

Nu gekozen voor een G4 filter voor de inkomende lucht en een G3 voor de uitgaande lucht. G4 voor de uitgaande is zonde want de lucht hoeft alleen gefilterd te worden om vervuiling van de warmtewisselaar te voorkomen.
In de aanzuigpunten zitten nog G3 punt filters één voor de aardpijp en één voor de directe aanzuiging. Deze maak ik zelf van een groter stuk filterdoek. Ik hou dan nog kleine stukjes over die ik kan gebruiken om de filters in de afzuigpunten te vervangen.

Eerste foto:
Filerdoek waar ik de twee puntfilters uit haal plus filters voor de afzuigpunten
Tweede foto:
Van links naar rechts, G3 filter van wtw unit, grote punt filter van aardpijp/EWT, kleinere puntfilter van directe aanzuiging, G4 filter van wtw unit aanzuigzijde.

Tweets van @Nulwoning
Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2022. All Rights Reserved.