Rendement wtw ventilatielucht weg.

Een paar weken geleden kreeg ik ineens last van een verlaagd rendement in mijn lucht warmte terugwin unit. Nu zie ik veel omdat er constant een computer de wtw unit staat te monitoren. Ik ben ook veel aan het experimenteren met de unit dus dacht eerst aan een verkeerde instelling. Ik kon echter niets in de instellingen vinden en ook een mechanische controle van de unit leverde niets op. Ik kon alleen nog bedenken dat de warmtewisselaar kapot zou zijn, maar dat is niet logisch. Samen met StorkAir de unit bekeken. In eerste instantie zelfde conclusie als ik het moet de wisselaar wel zijn. Na het verwisselen van de wisselaar leek het in eerste instantie te helpen maar al snel bleek dat dit niet de oplossing was. Na zoeken bleek dat het filter aan de afzuigzijde vervuilt was wat er voor zorgde dat het rendement terug liep. Vervuiling was opgetreden door het schuren van de binnendeuren.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.