Rendement zonnecel omhoog

Universiteit breekt records met zonnecel

Uitgegeven: 8 januari 2009 17:20 Laatst gewijzigd: 8 januari 2009 17:20

NIJMEGEN – De Radboud Universiteit in Nijmegen breekt records als het gaat om de ontwikkeling van efficiënte zonnecellen. Wetenschappers van de universiteit ontwikkelden een zonnecel die 26 procent van het licht omzet in electriciteit, aldus de universiteit.

 

De efficiënte cel leverde de onderzoekers een plek op in het Guinness Book of Records. In Nijmegen worden twee soorten zonnecellen gemaakt; eentje van een dikke laag kristal en eentje van een dunne film van kristal. Vooral de laaste soort is erg prijzig, maar dus ook erg efficiënt.

Vorig jaar vestigde de Nijmeegse universiteit ook al een record met zonnecellen. Toen ontwikkelde de onderwijsinstelling een cel die 25,8 procent efficiënt was. Volgens de betrokken wetenschappers is het gebruikte kristal momenteel het efficiëntste materiaal om zonlicht om te zetten in elektriciteit. Door combinaties te maken met andere materialen kan het rendement nog flink omhoog.

(c) ANP

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.