Nulwoning bijeenkomst nieuwsbrief aanvulling

Beste Nulwoning belangstellenden,

Ik was nog wat informatie vergeten.

Nieuwbouw in Amsterdam klimaatneutraal: Zoals ik in de Nieuwsbrief van 16 juni vermelde heeft het College van Amsterdam besloten om 5 jaar eerder dan het landelijk beleid klimaat neutrale woningen neer te zetten. Ik zou achter de financiële gegevens aan gaan die in de motie staan. Tot op heden kunnen deze gegevens niet boven water gehaald worden.

Passiefhuis bouwstenen: Al is houtskeletbouw een voor de hand liggende methode om te bouwen i.v.m. de dikte van de isolatie het kan ook anders. Van HCI bouwcentrum kreeg ik informatie over Unipor bouwblokken. http://www.nulwoning.nl/attachments/Documenten/unipor.pdf

Warmteopslag met faseveranderingsmateriaal: Van Ronald Hezemans kreeg ik informatie over een opslagsysteem dat gedeeltelijk is gevuld met faseveranderingsmateriaal wat er voor zorgt dat er meer energie opgeslagen kan worden.  http://www.nulwoning.nl/attachments/Documenten/latento.pdf

PHPP 2007: De Nederlandse versie van PHPP 2007 is uit. (Passivhaus Projektierungs Paket 2007) Er worden door het passiefhuisplatform in België cursussen gegeven. Is er belangstelling voor een basiscursus passief bouwen en/of een cursus gebruik PHPP 2007? Bij voldoende belangstelling zouden we kunnen proberen de instructeur naar de achterhoek te halen i.p.v. naar België te rijden.

Olieprijs: De olieprijs is gestegen tot boven de 143 dollar.

Website/presentaties: De website wordt door meer dan 5000 verschillende bezoekers per maand bezocht. Dit resulteert in meer dan 100.000 hits per maand. Er zou een presentatie gegeven worden bij een conferentie van het EMT project waar ook Minister Cramer en Eelko Brinkman aanwezig zouden zijn. Echter door afzegging van Minister Cramer is deze verplaatst na de zomer.

Samenwerking EMT project: Er is contact met het EMT project http://www.emtproject.nl/ . We zullen kijken hoe we samen kunnen werken.

M.v.gr. Ronald Serné

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.