Nulwoning bijeenkomst nieuwsbrief

Beste Nulwoning belangstellenden,

Omdat we morgen maandag 30 juni een bijeenkomst hebben met een vol programma alvast de voortgang van de Nulwoning van mij.

SenterNovem subsidie EOS DEMO: Mijn project scoorde goed bij de beoordeling. Alleen het punt herhalingsfactor was minder. Door deze score op herhalingsfactor was het budget op voordat ik aan de beurt was. Dit houd in dat ontwikkelingen samen met bedrijven en opleidingsinstituten moeilijker van de grond te krijgen zijn.

Ventilatie: Met StorkAir hard bezig om een ventilatieplan te maken voor de nulwoning. Alles wordt bekeken, de vervuiling van de pijpen, de ventilatiekap boven de kookplaat, de druk en hoeveelheden die opgebouwd moet worden. Op het ogenblik worden er metingen gedaan aan de uitblaasopeningen. Vermoedelijk wordt er een systeem opgeleverd wat later verder nog door ontwikkeld wordt.

Houtisolatie: De nulwoning wordt gerealiseerd met houtisolatie en beschotplaten van Pavatex. Pavatex heeft ook platen die bestaan uit 60% leen en 40% hout. We zijn bekijken of we deze platen gaan gebruiken voor de binnenzijde die dan afgewerkt worden met een laag leem. Verdere informatie en documentatie te vinden op http://www.nulwoning.nl/page33.php?post=246

Zonnecollectoren: Nadat we al vastgesteld hadden dat vacuüm collectoren in de winter meer opbrengen dan vlakke plaat collectoren is het onderzoek verder gegaan. Het blijkt dat heatpipe collectoren meestal een iets lagere opbrengst hebben dan collectoren die niet van het heatpipe principe gebruik maken. De collectoren hebben onderling ook een groot verschil in opbrengst. De laagste heeft een opbrengst van in de 600 Kwh per M2 per jaar en de beste van in de 800 Kwh per M2 per jaar. Op de site http://www.solarenergy.ch/spf.php?lang=de&fam=1&tab=1 kun je de resultaten van geteste collectoren vergelijken. Opvallend is dat meestal de grotere vacuüm buizen een beter rendement hebben. Dus langere lengtes en grotere doorsneden.

Faseveranderingsmateriaal en energiemanager thermisch: Op het ogenblik wil het nog niet lukken om met bedrijven ontwikkelingen op te zetten.

Voortgang bouw: Al het metselwerk en beton storten is af. Vanaf vrijdag 11 juli wordt in 6 weken tijd geprobeerd het huis wind en waterdicht te maken uitgezonderd de beglazing.

Innovatie: Als het niet lukt met bedrijfsleven en opleidingsinstituten op het gebied van thermische energie (opslag en management) iets op te starten zal het huis opgeleverd worden met een eenvoudiger systeem (oktober 2009) en zal na de bouw verder geëxperimenteerd worden op dit gebied. Dit wordt ingegeven zowel financieel als de tijdfactor omdat ik nu alles zelf moet doen.

M.v.gr.

Ronald Serné

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.