Weer een nachtje zonder verwarming

Gisteren overdag was het 10 graden maar het zonnetje deed redelijk zijn best. ’s nachts daalde de buiten temperatuur tot onder het vriespunt. Ondanks deze temperaturen hoefde de verwarming niet aan om de temperatuur boven de 20,6 graden te houden. Hoe: Door de combinatie van de goede isolatie van de woning en de warmtecapaciteit van de anhydriet vloer boven en beneden was het mogelijk de warmte van de zonnepanelen via de vloerverwarming op te slaan in de vloer. Wel constateren we door metingen dat de systeemopzet nog niet ideaal is. Door het systeem anders op te zetten kunnen we het rendement van de zonnecollectoren met 10% verbeteren.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.