Smart Grid TU Delft

Gisteren een leuke bijeenkomst gehad over Smart Grid georganiseerd door de TU Delft en D-incert. Interessante lezingen maar ook onzin gehoord door gerenommeerde instellingen. Jammer alleen een beperkte blik namelijk e- mobiliteit en smart grid. Zoals de vertegenwoordiger van Enexis in zijn presentatie al aan gaf is de business Case alleen haalbaar bij meerdere toepassingen. Op het eind werd gevraagd wat de Smart Grid kan helpen. Mijn mening, snel open communicatie protocollen tussen de betrokkenen. Hoe gaat een afnemer (consument, e-mobiliteit, de auto) communiceren met leverancier en netbeheerder. In eerste instantie open om de proefprojecten te faciliteren, later voor invoering met er gekeken worden naar beveiliging en privacy. Hier is een taak voor de overheid weggelegd. Wordt dit niet gedaan dan ontstaan er allemaal eigen iniatieven die mogelijk gesloten zijn. Is er een open standaard dan kan iedere energie leverancier, netbeheerder en leverancier van smart grid apparatuur, hiervoor toepassingen, producten en diensten maken. Praktisch XML berichtjes tussen de partijen met afgesproken velden. Elke 3 maanden geëvalueerd of er toevoegingen moeten komen. De drager tijdens de proefprojecten vrij maar Internet lijkt een goede oplossing. Later keuze voor dragers van berichten. Morgen starten wat mij betreft.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.