Verwarming

Merk dat de woning vermoedelijk niet in totaal meer energie nodig heeft maar wel meer vermogen bij de koude nachten (-10). Door de lage afgiftetemperatuur (21-22 graden vloerverwarming) is het rendement (COP) van de warmtepomp goed. Echter door deze hoge COP onttrekt deze een behoorlijk vermogen aan de aardsonde en daalt deze in temperatuur (3 out 0 retour). Zie dat mijn afvoertemperatuur van mijn ventilatielucht nog 10,5 graden is. Dit komt door de aardpijp die trouwens perfect werkt zowel in de zomer als de winter. H&F Technics uit Lichtenvoorde heeft voor me uitgerekend dat je hieruit nog 750 Watt kan halen. Dus zo’n 18Kwh per dag, dit is 25 a 30 % van het totale benodigde (piek) vermogen. Mogelijk een energetisch interessante optie. De woning verbruikt trouwens minder warm water ondanks de hotfill wasmachine en vaatwasmachine. We gebruiken ook minder stroom voor persoonlijk gebruik, dit was begroot op 3500Kwh. Dus energetisch komen we beter uit en de Solar tubes collectoren en het PCM warmteopslagvat moeten nog komen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.