Ventilatie

Afgelopen dagen gewerkt aan de ventilatie. Eerst de balansventilatie op de afzuigkap. Om vervuiling van het ventilatiesysteem van het huis te voorkomen heeft de afzuigkap een eigen WTW unit (WHR920). Om de capaciteit optimaal te benutten heb ik leidingen van 150mm toegepast met zo weinig mogelijk bochten. Dit levert mogelijk een wat minder mooi beeld op maar is wel functioneel. De huisinstallatie is gemaakt met 200mm buizen. Deze zijn groot en leveren wat ruimteproblemen op. Maar ook hier zorgen de grotere buizen voor minder lawaai, lagere luchtweerstand en dus minder energiegebruik. Tussen de ventilatieunit en de lucht verdeelkasten zijn geluiddempers geplaatst. Veel ruimte nodig maar daar staat tegen over dat je de ventilatie niet hoort in de verblijfsruimten. Voor de winter moeten de buizen die naar buiten gaan van zowel de afzuigkap en de huisventilatie nog dampdicht geisoleerd worden. Bij de huisinstallatie moet de directe buitenluchtaanzuiging en de bijbehorende kleppen nog geinstalleerd worden. De huisinstallatie is voorzien van twee CO2 regelingen. 1 is geplaatst in de huiskamer een ander in de ouderlijke slaapkamer. (de bovenste op de foto). Het blijkt dat de CO2 snel oploopt. Met zijn tweeen in de slaapkamer met de deur dicht en na een half uur geeft de CO2 meter al aan dat het CO2 gehalte oploopt en stuurt de ventilatie aan om harder te gaan werken. Mogelijk is de ruimte onder de deuren hier ook debet aan omdat deze mogelijk te klein is om lucht naar de andere ruimte te laten overlopen. Dus nog genoeg zaken om uit te zoeken.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.