Achterhoeks zonnestroom initiatief

Het akkoord van Grolle is ondertekend door gemeenten,bedrijven en particulieren. We gaan voor een duurzame energie opwekking in de Achterhoek met als tussenstap 50% CO2 reductie in 2020!. Twee weken terug was ik met Ton Koenders van PFIXX in gesprek en we ergerden ons erover dat het met de invoering van zonne energie te langzaam gaat. We zijn op het volgende idee gekomen: Het idee: Voor 100 euro kan iedere Achterhoeker een zonnecel kopen …. op internet kun je zien waar jouw zonnecel in de Achterhoek  geplaatst is en hoeveel stroom die levert op dat moment. Binnen 10-12 jaar (misschien korter bij een goede landelijke subsidieregeling) verdien je je geld terug. En natuurlijk geleverd en geplaatst door Achterhoekse bedrijven. Dit concept wil ik aanjagen en verder uitwerken. Uiteindelijk zal de uitvoering bij voldoende belangstelling uitgevoerd worden door een non profit organisatie (Stichting Achterhoekse Zonnecentrale oid….) je begrijpt het al, bemenst door Achterhoekers. Er zijn inmiddels al 90 handtekeningen. Als we de 500 halen gaan we het concept verder uitwerken. Kitty Tenten en Ronald Serne van de nulwoning hebben zich inmiddels bij de initiatiefnemers gevoegd. Klik hier om je belangstelling aan te geven… zonder verplichting. Het gaat om DOEN tenslotte….. Met vriendelijke, Achterhoekse groet, Martin Stor

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.