PV collectoren berekenen

Twan van PFIXX solar heeft voor de ideeën van de nulwoning een opzet gemaakt van het aantal panelen en de ligging op het dak. Er komen dan 64 panelen van 180 Wattpiek en 1 dummy paneel voor het zicht. Op het schuine dak komen 2 x 20 panelen op twee omvormers (Nedap Powerrouter/Atrium) rond de 16 m2 thermische vacuüm tube panelen. Er komt 1 dummy paneel om een mooie aansluiting te maken. Op het platte dak komen 24 panelen aangesloten op een derde omvormer. In totaal hebben we dan 11.520 Watt/piek wat minimaal 9216 Kwh per jaar moet opbrengen maar de verwachting is dat dit rond de 9792 Kwh per jaar zal liggen. De woning kan dan zelf in zijn energie voorzien er blijft dan zelfs genoeg over om een elektrische auto tussen de 20.995 en 44.308 Km per jaar te laten rijden. In een spreadsheet heb ik het zeer behoudend scenario geschetst en een optimistisch scenario. Voor de elektrische auto heb ik 120 en 200 Wattuur/Km genomen. Ik zie elektrische auto’s die het zelfs beter doen.
Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.