Vloerisolatie

Deze week is de meetpijp voor de luchtdichtheidsmeting is weer terug gekomen op de bouw. StorkAir heeft kleinere meetringen gemaakt zodat de lage luchtstromen nauwkeuriger gemeten kunnen worden. Ik zal de volgende meting uitvoeren als de vloer er in ligt en dit tijdens de afbouw herhalen.
De isolatie voor de benedenvloer en de vloer van de eerste verdieping is binnen. Voor de beneden verdieping is gekozen voor 20 cm pir van ecotherm. Dit geeft een R waarde van 8,6, samen met de schuimbeton komen we op ongeveer een Rc waarde van 13. Boven hebben we gekozen voor 6 cm pavatherm-profiel, hier is de isolatiewaarde niet belangrijk maar de geluidsdemping. Op de isolatie komt de vloerverwarming in een anhydriet vloer uitgezonderd de badkamer daar komt een cement vloer.
Tussen de meterkast en de leidingengoot is een extra brede buis geplaatst zodat ook later er extra kabels gelegd kunnen worden.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.