Nulwoning, ook een ecoloische en duurzame woning

Nulwoning.nl is bekend vanwege het energie vraagstuk. Maar de nulwoning is ook een ecologische woning. Daarnaast is het ook een duurzame woning voor de bewoners. De indeling van de woning kan naar steeds veranderd worden. Ecologisch zie ik als pragmatisch ecologisch. Ik bedoel daarmee dat ecologisch bouwen steeds weer een afweging is die je uiteindelijk zelf moet doen. Een aantal voorbeelden, de onderstreepte heb ik gekozen. Gevelbekleding van red cedar of platohout. Frame  van massief hout of van I-liggers. Isolatie van celluose of houtvezels. Soms moet je keuzes maken tussen de ecologie van het materiaal en het energieverbruik van de woning. Keuzes maken we op basi van feiten. Leem bijvoorbeeld draagt bij bij de vochthuishouding al kan je je afvragen hoeveel bij een gebalanceerde ventilatie. Maar allerlei gezondheids voordelen die door sommige toegekend worden aan leem nemen we niet mee. De nulwoning wordt daarom steeds meer bezocht door mensen die een ecologische woning willen bouwen. Een duurzame woning die kan veranderen door de samenstelling van het gezin of het gebruik. De woning heeft nu beneden 4 slaapkamers en boven het woonverblijf. Zijn later de kinmderen de deur uit en wordt het voor de bewoners moeilijker om naar boven te gaan dan is het mogelijk 2 slaapkamers weg te halen en daar de woonkamer en keuken te plaatsen. Alle leidingen zitten hiervoor al op zijn plaats.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.