Leidingen leggen

Afgelopen weekeinde bezig geweest met de leidingen. Zowel water, riolering, elektra als ventilatie moet aangelegd worden. We werken van boven naar beneden, dus nu begonnen met de bedrading voor de elektrisch bedienbare ramen en de verlichting. De meterkast is ingedeeld in een data, 220V en 12/24 volt gedeelte. De verlichting kabels wordt zo uitgevoerd dat er gemakkelijk gewisseld kan worden tussen 12/24 volt en 220V.
Nu gaat de verlichting op 220V werken maar kan later omgezet worden naar 12/24 volt. Het idee er achter is dat 12/24 volt minder omzettingen nodig heeft wat dus minder verliezen geeft. De elektrische raam bedieningen heeft standaard voor elk raam ook een transformator. Door nu alles aan te sluiten in de meterkast kunnen we met 1 omvormer af wat weer energie spaart.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.