Nulwoning bijeenkomst

9 maart was er weer een nulwoning bijeenkomst. Tot nu toe werd deze gehouden in het gemeentehuis van Groenlo maar vanwege de belangstelling was het nu de eerste keer in het gemeentehuis van Lichtenvoorde. Dit was maar goed ook want de gehele zaal zat vol; er moesten zelfs stoelen bijgezet worden. De vorderingen van de nulwoning werd verteld maar daar hoef ik niets over te vertellen want dat staat op mijn site. De gemeente Oost-Gelre vertelde dat de SLOK subsidie van Senternovem toegekend was en dat er beleid gemaakt werd voor duurzaam bouwen. De gemeente Oude-IJsselstreek is bezig met 150 energie zuinige huizen en nu aan het kijken hoe ze de participatie van toekomstige bewoners kunnen organiseren. De woningcoorperatie “De Woonplaats” heeft de selectie gemaakt voor de twee corsortiums die 2 nulgebouwen gaan maken. Uiteindelijk bleken de 9 corsortiums na de mondelinge toelichting dicht bij elkaar te liggen. De woningcoorperatie “Wonion” gaat met de 6 nulwoningen van start. Frits Schultheiss gaf een presentatie over het Expertise Centrum Energieneutraal Bouwen (ECEB). Hierna kwam een presentatie van T&A Survey over warmte en koudeopslag en geothermie. Volgende bijeenkomst zal kort gesproken worden over warmtepompen en de Achterhoek. Verder zal de bijeenkomst in het teken staan van energie daken zowel thermisch als elektrisch (PV).

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.