Isolatie en luchtdicht maken

Afgelopen weekeinde minder gewerkt op de bouw i.v.m. de verjaardag van mijn dochter. Wel zijn mijn vrouw en ik vaker ’s avonds door de week op de bouw bezig. Haast al de isolatie zit in de wanden mijn vader doet de laatste stukken vandaag en morgen. Het dak moet nog gevuld worden met hout isolatie, daar is alleen de zolder af. Begonnen met het luchtdicht maken van de wanden. In eerste instantie zouden we dat doen met bouwpapier en tape. Echter we moesten underlayment gebruiken voor de aansluiting met het beton. Verder moest de onderste rand van elke muur toch gedaan worden met underlayment om de stopcontacten en de leidingenplint te bevestigen. Toen besloten om de gehele muur met underlayment te bekleden, de randen af te schuimen met ElasticFoam van Illbruck en alleen de naden van de veer en groef van de platen af te plakken. Dit alles moet zorgen voor een goede luchtdichtheid en een voldoende dampdichtheid ten opzichte van de buitenplaat en de gehele constructie. Het dak wordt wel met een speciale bouwfolie afgedicht i.v.m. dampdichtheid. Vandaag gewerkt aan de presentatie voor het congres morgen over duurzame energie van Bronkhorst.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.