Houtisolatie en beschotplaten van Pavatex

Nu we half juli in 6 weken tijd de woning wind en waterdicht willen maken moeten we ook de bestellingen voor de houtisolatie, de beschotplaten en de dampremmende folie’s de deur uit doen. In de materialen pagina leggen we uit dat we deze producten gebruiken uit ecologische motieven maar ook omdat deze voor massa in de woning zorgen en warmtedoorslag in de zomer beperken. We hebben gekozen voor de producten van Pavatex. Voor isolatie maken we gebruik van pavatherm, we gebruiken twee lagen om de dikte van 30 cm te bereiken. Als beschotplaten gebruiken we 22mm Isolair L. Deze platen hebben een isolerende werking en kunnen eventuele koudebruggen verminderen. Verder kunnen deze platen een tijdje blootgesteld worden aan weersinvloeden totdat de gevelbekleding er op komt. Als dampremmende folie en voor de luchtdichtheid gaan we pavaflex en pavafix gebruiken. In de muur komt pavaflex DB 3,5. In combinatie met de Isolair L platen transporteert dit het vocht naar buiten. In het plafond komt pavaflex DB 28 omdat hier door de dakbedekking het vocht niet naar buiten kan. We overwegen in de afwerking nog de volgende producten pavaclay . Het was in de eerste opzet van de woning de bedoeling om leem wanden/wandafwerking te gebruiken. In de loop van de tijd is dit teruggebracht tot een “dunne” leemafwerking. Pavaclay is een hout leemplaat, deze plaat kan zorgen voor meer massa in de woning en een betere vochtregulering. Verder overwegen we pavatherm floor nk. Dit product kunnen we gebruiken om geluidsoverdracht vanuit de woonkamer/keuken naar de slaapkamers te dempen. In deze isolatie brengen we de afzuigkanalen aan van de ventilatie voor de slaapkamers en de badkamer. Tijdens onze contact met de leverancier bleek dat wij nog niet de ideale opbouw van de wand gemaakt hadden. Wij gaan de details niet meer aanpassen maar willen graag deze kennis overdragen aan de lezers Ik hoop binnenkort hier op terug te komen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.