Ventilatie

Vandaag gesproken met J.E. Storkair. Mijn ideeën en de ideeën van J.E. Storkair lopen gelijk. Een energie zuinig huis en zeker een nulwoning moet een terugwinning hebben op de ventilatielucht. Dit kan ook gezond. Beter nog, gezonder dan zonder een mechanische ventilatie. Er zal goed gekeken worden naar de laatste resultaten van de onderzoeken in de verschillende woningen. Binnenkort zullen we bij elkaar zitten voor het ontwerp. Aandachtspunten zijn ventilatie van de slaapvertrekken (Co2 waardes), het geluid, eventuele tocht, sturing installatie per kamer op vocht en Co2, vervuiling van verdeelkasten, ventielen en leidingen. Aandachtspunt is ook hoe we omgaan met de afzuigkap boven het fornuis en het gebruik van de aardpijp (EWT). Er zal gekeken worden naar de verschillende typen leidingen, hoe houden die zich wat vervuiling maar ook wat betreft drukverlies. Er zijn nog veel zaken uit te zoeken en er zal veel bediscussieerd worden over de details. Alle informatie zal gepubliceerd worden op de website.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.