Voorlichtingavond SenterNovem PV systemen Zwolle

Vanavond naar de PV voorlichtingsavond geweest over subsidie PV systemen 0,6 t/m 3,5 KWhp.
We waren wat aan de late kant door het verkeer. Belangrijk nieuws was voor mij de berekening van het KWhp x de 850 uur zonneschijn x 0,33. Dit is het maximale bedrag wat je kan krijgen. Als de werkelijke opbrengst lager ligt dan krijg je de werkelijke waarde. Is de werkelijke opbrengst hoger dan wordt deze beperkt door de eerder genoemde formule. Dus geef geen lagere waarde op omdat je denkt dat de installatie minder opbrengt maar hou de KWhp x 850 regel aan.
Het wordt voor de burger niet gemakkelijk gemaakt. Het formulier is wel in te vullen maar je krijgt te maken met verschillende organisaties. SenterNovem voor de subsidie elk jaar weer voor de voorschotbedragen en de eindafrekening. CertiQ voor het certificaat duurzame electriciteit, De netbeheerder voor de saldering. De meetdienst voor de extra bruto opbrengstmeter.
Ik hoop dat de betrokken ministeries en SenterNovem er alles aan doen om het voor de burger soepel te laten verlopen. Ik heb in de vorige regeling (MEP) het niet voor elkaar gekregen om een bruto productiemeter voor elkaar te krijgen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.