Studenten op bezoek, leerlingen voor informatie, informatie van website

Vandaag 3 studenten van de HAN op bezoek gehad. Eén kwam voor de mogelijkheden en kansen van een nieuw soort kunststof voor passief huis kozijnen. Twee anderen voor informatie voor een energie neutrale wijk. Dit alles dwingt me verder te verdiepen in deze materie dat verder gaat dan mijn eigen project een nulwoning. Eerst moet er een definitie komen voor zo’n nulwijk. Is dat gelijk aan de nulwoning, over het jaar gezien energie neutraal of moet een nulwijk het gehele jaar door energie neutraal zijn? Keuzes die ik maak wat betreft thermische energie komen iets anders te liggen als je dat gezamenlijk gaat doen. De thermische verliezen zijn groter. Vandaag in gesprek met de twee studenten wel een concept kunnen bedenken voor zo’n wijk. Viel mij op dat een site als http://www.qurrent.com/ nog onbekend was, terwijl dit een idee is in een richting van een energie wijk. De twee studenten van de HAN de contact gegevens van studenten van de Hanze hogeschool gegeven die hetzelfde aan het uitzoeken zijn. In het projectteam van nulwoning.nl denken we al over meerdere woningen. Ik denk dat we wat meer aandacht aan wijkniveau moeten besteden. Het projectteam leent zich ook daarvoor omdat we alle disciplines in huis hebben van gemeentes, architecten, bouwbedrijven, leveranciers van bouwmaterialen en installateurs. En niet te vergeten kennisinstellingen en hogescholen. Ook blijkt dat er steeds meer voortgezet onderwijsinstellingen met dit onderwerp bezig zijn. Meestal een autarkisch huis. De bevragingen van de website groeit en groeit. Waarschijnlijk voorziet de site in een behoefte. Ging de groei met zo’n 100 sites per maand, deze maand hebben wij nu al het record van vorige maand gehaald. Het ziet er naar uit dat er deze maand meer dan 1500 sites/personen de site regelmatig bezoeken samen met een totaal meer dan 80.000 hits.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.