Reactie nulwoning.nl “Convenant “Energieneutrale woning in 2020”

Het kabinet heeft na hun 100 dagen tour gekozen voor een duurzame samenleving. De afhankelijkheid van energie moet omlaag en de CO2 problematiek moet aangepakt worden. Er worden allerlei uitspraken gedaan. Minister Cramer zegt er moeten de komende 5 jaar 100.000 energieneutrale woningen komen. De overheid moet in 2010 duurzaam inkopen. Subsidie op PV enz. enz. En wat wordt er nu werkelijk gerealiseerd, een Convenant voor 2020 met als uitweg de EPC norm. De norm van 2015 (EPC 0,4) kan binnen twee jaar al op grote schaal gerealiseerd worden (passief huis). De energieneutrale woning (nulwoning) is binnen 5 jaar op grote schaal goed haalbaar. Waarom zover voor ons uitschuiven. Snel winst maken en later de bewoners opzadelen met hoge energie rekeningen? Het lijkt me handiger net als bij verlichting een taskforce op te richten en doormiddel van educatie en voorlichting er voor te zorgen dat over twee jaar een ieder weet wat een passief huis/nulwoning is en dat er volop van dit soort woningen gebouwd worden. Dit met gunstige fiscale ondersteuning op de energiebesparende maatregelen. Dat de EPC vervangen wordt is goed. Ga niet alles opnieuw ontwikkelen maar kijk maar PHPP. Er is een goed artikel geschreven door de stichting passief huis. Het lezen waard. http://www.nulwoning.nl/attachments/Documenten/Artikel-06-2006.pdf

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.