Thermische manager

Een medewerker van Nedap heeft twee weken geleden mijn ideeën aangehoord wat betreft de thermische energie manager. Hij heeft mij twee dagen geleden antwoord gegeven. Er is geen apparaat op de markt die voldoet aan mijn eisen. De vereiste regeling moet makkelijk steeds aan te passen (re-configureren) zijn. Een methode om voor mijn woning een zeer flexibele besturing te maken is het toepassen van het meet- en procesbesturingsprogramma DasyLab. DasyLab kan via een USB kabel communiceren met een groot aantal NuDAM-modules die via de robuuste databus RS-485 communiceren. Er zijn NuDAM-modules voor analoge in- en outputs, digitale in- en output, thermokoppels, PT100-sensoren etc. waarmee ik zelf het hele systeem kan opbouwen en (fine-)tunen.
Afgelopen dagen in de beperkte tijd deze voorgestelde optie bekeken. DasyLab lijkt inderdaad redelijk eenvoudig te configureren. Ik heb een 30 dagen trail versie gedownload. De RS-485 databus kan lang genoeg zijn en maakt het mogelijk alles aan te sluiten met 4 draden in de bekabeling. De modules lijken redelijk energie efficiënt zodat de regeling niet te veel energie kost. Deze oplossing kan ik behalve voor regeling gelijk gebruiken om te monitoren zodat ik geen andere oplossing nodig heb om te monitoren. De data van monitoring kan ik gelijk met een ODBC koppeling naar een database zetten voor analyse. Gelijk gekeken naar de opnemers voor mijn project. De belangrijkste waarden die ik moet registreren zijn temperatuur, en flow van diverse vloeistoffen (warm water, vloerverwarming, zonnecollectoren, bron warmtepomp) en flow lucht (aardpijp). Nu heeft de directeur van Bronkhorst mij eens gewezen op digitale wateropnemers. Deze zijn nauwkeurig en redelijk te betalen. Nu alleen nog kijken of ze wat betreft communicatie protocol ze aan te sluiten zijn. Nu staan mij nog twee zaken te regelen. De financiering voor deze regeling/meting. En kijken of studenten ook kunnen werken met de opstelling zodat ze betrokken kunnen worden bij het opstellen van het meetplan en de uitvoering daarvan. Dus nog genoeg zaken te doen in de tijd die ik niet op de bouw kan werken vanwege het weer.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.