Ruimtegebruik technische installatie

Na mijn gesprek afgelopen week met Techneco had ik een aantal overdenkingen. Inmiddels heb ik voor mezelf op één probleem een antwoord. Het ruimtegebruik van de technische installatie.
Een woningcorporatie benaderd de vraag bedrijfseconomisch. Wat levert het op. Wat zijn de investeringskosten en wat zijn de exploitatielasten voor de woningcorporatie en de bewoner van de woning. Een woningcorporatie gaat uit van 300euro m3 dus dit kan ik steeds meenemen in de overwegingen. Particulieren willen de ruimte wel ter beschikking stellen als het maar niet ten koste gaat van de leefruimte. Als het wel ten kost gaat van de leefruimte, b.v. omdat het anders niet te betalen is, dan zie je twee verschillende reacties. De één gaat dan niet voor de lagere energie kosten en de ander redeneert dat hij in de toekomst ook wil leven met redelijke energiekosten om geld over te houden voor andere leuke dingen. Soms wordt het milieu argument daarbij genoemd. En echte financiële afweging (investering/exploitatie) zie je niet bij deze mensen het is meer een onderbuik gevoel. Volgens mij is er wel een beweging in de richting van “ik wil op termijn nog betaalbare energiekosten hebben”.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.