Overdenkingen

Vandaag het gesprek gehad met de leverancier van warmtepompen. Veel informatie uitgewisseld en weer een aantal zaken om te overdenken.
De verwarmingsinstallatie is te complex om in de markt te zetten (herhalingsfactor).
De verwarmingsinstallatie neemt in de opzet zoals die mij voor ogen staat te veel ruimte in beslag.
Deze zaken ga ik met de afnemer zijde van verwarmingssystemen bespreken in de projectgroep en kijken of ze er ook zo over denken.
Daarna moet ik overdenken of ik naar een systeem toe gaat om in de markt (herhalingsfactor) te zetten of dat het een laboratorium model wordt waar veel kennis op te doen is over opslag energie in PCM’s, zon thermisch, energie managers en warmtepompen op zon thermische energie. Mogelijk moet ik daar een keuze in maken.
Vandaag ook uitgelegd gekregen waarom de maximale bron temperatuur 25 graden is en liever 20 graden is en dat aanpassing naar een andere brontemperatuur niet iets is van het veranderen van het gebruikte koelmiddel maar een complete andere opzet van de warmtepomp verlangt.
Wel duidelijk dat een bron temperatuur van 20 graden 1 COP punt meer geeft dan een bron van 10 graden. Dit sterkt mij er in dat je iets moet doen met thermische collectoren als bron voor de warmtepomp.
Afgesproken dat deze leverancier mee wil denken over de ideeën die er zijn.
Kortom ik heb nog veel te overdenken voor het verwarmingsdocument van begin januari wat we 14 januari bespreken.
Als het meer een lab wordt dan moeten we ook verder kijken naar de financiering van dit onderzoek. Ga proberen voor 17 januari een EOS DEMO aanvraag in te dienen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.