Passief huis kozijnen

Door technische problemen bij de provider is het even stil geweest. Maar hier weer een bericht.

In de Blog gaan we veel in op de technische installaties van ons te bouwen nulwoning. Dit komt doordat er in de technische installatie nog veel te ontwikkelen is. Maar laten we niet vergeten dat alles begint bij een zo goed mogelijke bouwkundige constructie volgens het passief huis concept. Dit alles om de trias energetica te volgen. We hoeven echter hiervoor niet zo veel uit te zoeken omdat er al veel informatie, onder andere vanuit Duitsland en België voorhanden is. Echter passief huis kozijnen (gemeten U 0,8) gemaakt in Nederland konden wij nog niet vinden. Afgelopen maandag gesproken met twee timmerfabrieken die belangstellig getoond hebben om de kozijnen voor mijn nulwoning te maken op basis van Withagen geïsoleerd lariks. Eén van deze timmerfabrieken heeft een interessant RD programma waar ik de tussentijdse resultaten van mocht zien. Interessante en doordachte detaillering resulteert in een kozijn met een lage nog te meten U waarde. Ik heb de warmte stromings berekeningen gezien die veelbelovend zijn. Zelf hebben zij nog dingen ontdekt die zij nog willen verbeteren. Alles moet resulteren in een passief huis kozijn dat ze op de aanstaande bouwbeurs te Amsterdam willen presenteren. Of het kozijn ook inderdaad de 0,8 kan halen en tegelijkertijd kan voldoen aan de Nederlandse KOMO en Politiekeurmerk eisen is afwachten. Als het kozijn niet de 0,8 haalt dan zal het er in ieder geval dicht tegenaan zitten. Ook is er aandacht voor de luchtdichtheid van deze kozijnen. Deze zijn nog niet gemeten maar dat zal in de toekomst wel gebeuren. Ik hoop deze timmerfabriek snel als partner in de nulwoning kennisgroep te kunnen opnemen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.