Ventilatie 2.0 voor Nulwoning 2.0

Zijn anderen hard bezig met het opschalen van concepten wij zijn bezig om de componenten voor een Nulwoning beter te krijgen. Samen met Zehnder hebben we ook een jaar lang gemonitord hoe een WTW systeem samen met een aardpijp zich gedraagt. Uit dit onderzoek kwamen een aantal verbeter punten naar voren die bij de ontwikkeling van een nieuw ventilatiesysteem meegenomen zouden moeten worden. Ook de overname van Paul Lüftung door Zehnder heeft veel kennis gebracht bij Zehnder. De bestaande WHR960 installatie in de Nulwoning wordt nu vervangen door een ComfoAir Q600.

We verwachten de volgende verbeteringen:
Hoger thermisch rendement ook in de afwezigheid stand
Betere regeling temperatuur door modulerende bypass klep (tot 100%) en betere algoritmes die beter aansluiten op een Nulwoning/Passief Huis
Geen onbalans meer door verschillen in vervuiling filters en luchtdruk belasting op het huis door massa flow gestuurde regeling
Meer automatisch ventileren ook voor koeling
Lager energiegebruik
Lager geluidsniveau
Regeling om ook het vochtgehalte proberen op peil te houden
Koppeling naar domotica systeem
Koppeling naar web cloud en bediening via app

Inmiddels was de klepregeling tussen aardpijp of direct buitenlucht aanzuigen buiten werking gezet omdat dit maar 2% van 27Watt energie voordeel opleverde. Nu wordt de klepregeling weer hersteld omdat de nieuwe ventilatie unit een betere beslissing kan nemen of hij wel of niet de aardpijp gebruikt. Er worden nu beter sluitende kleppen gebruikt en de isolatie van de lucht aanvoerleidingen wordt vernieuwd.

Foto’s volgen

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.