Slimme meter, smart grid, smart laden

De slimme meter is geheel gekoppeld aan het huis domotica/smart grid systeem. Alle waardes worden elke 10 seconden verwerkt door de smart grid controller. We kunnen deze nu voor de gebruiker zichtbaar maken.
De smart grid controlller bewaakt nu de netaansluiting (3 x 25A), indien de aansluiting overbelast dreigt te raken door te veel gebruikers (wasmachine, koken, magnetron, warmtepomp, vaatwasmachine, waterkoker) regelt hij het laden van de auto terug. Deze oplossing zorgt er voor dat er geen zwaardere en duurdere netaansluiting nodig is (720 euro p/j). Ook is het nu mogelijk om sneller te laden dan de netaansluiting mogelijk maakt omdat de opgewekte stroom door de zonnepanelen direct gebruikt kan worden om de auto sneller te laden.
Nu geavanceerde oplossingen bouwen. Uitlezen agenda om verlaat te laden om gebruik te maken van eigen zonne energie en of beprijzing per kwartier, variabele netwerk bandbreedte enz. Dus nog ideeën te over.
slimme meter op domotica500autolader500

Tweets van @Nulwoning
Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2022. All Rights Reserved.