Nieuw ontwerp duurzame natuurlijke tuin met beleving rond de Nulwoning

Vandaag de tekeningen van de tuin doorgenomen met Nico Wissing (GreenM2). Een tijdje geleden met Nico contact opgenomen omdat we net wat anders “spannender” wilden in de tuin. De tuin is nu en in onze ontwerpen toch nog te veel een platte postzegel. Nico heeft ons geholpen om onze ideeën wat spannender te maken. Er komen nu hoogteverschillen in de tuin, een houten damwand een overdekt zitje midden in de tuin en een wadi. De groentetuin komt op een andere plaats terug. Ook is er pragmatisch rekening gehouden met de opslag van spullen, de compostbakken en b.v. de kliko’s. Veel aandacht zal er komen voor vlinders, bijen en andere insecten. Nu gaan we weer verder met het uitwerken van een maquette van de tuin en het uitwerken van de te gebruiken materialen. De materialen zal best een hele klus worden omdat we de tuin willen laten certificeren door NL Greenlabel (Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra). En net zoals de woning willen we het goed doen. We hopen op kleine zaken na die we al eerder kunnen oppakken in oktober te beginnen aan de tuin met de grote werkzaamheden. De tekeningen zullen als uitgangspunt gehanteerd worden maar in de loop van de werkzaamheden kunnen zaken nog veranderen.

2014062104201406210220140621012014062103

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.