PV panelen schoonmaken

Gisteren de panelen op het platte dak schoongemaakt. Vorig jaar als eens gemerkt als de panelen vol met stuifmeel zit dit 10% kan schelen. Gisteren expres alleen de panelen op het platte dak gedaan om de opbrengst te vergelijken met de andere panelen. De panelen hadden vooral in het onderste gedeelte plekjes/puntjes met vuil zitten. Vandaag de opbrengst vergeleken met eerdere dagen op hetzelfde tijdstip en met ongeveer dezelfde instraling. Het levert toch een verbetering op van 5 a 10%. Komend weekeinde de andere panelen schoon maken. Ik kan makkelijk de panelen schoon maken ga niet een dak op om de panelen schoon te maken. Mijn panelen staan onder een hoek van 20 graden.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.