LinkedIn Smart Grid NL bijeenkomst

Vandaag de bijeenkomst van de LinkedIn groep Smart Grid NL. Als haast laatste mag ik een presentatie geven over de relatie bebouwde omgeving/EV to Smart Grid. Het heeft weinig zin om de huidige woningbouw als referentie te nemen voor Smart Grid ontwikkelingen. Investeringen in infrastructuur worden in 30 tot 70 jaar afgeschreven. Verder weg kijken dan 2030 is moeilijk voor de ontwikkelingen in de bebouwde omgeving en elektrisch vervoer. Het living lab Nulwoning.nl is het huis van 2030 met elektrisch vervoer en Smart Grid. Huizen in 2030 zijn energie neutraal of beter dus energie producerend. Elektrische auto’s hebben grotere opslagcapaciteit en kunnen grotere afstanden rijden. Opslag is goedkoper dan nu dus het huis kan energie bufferen voor de 24-48 uur. Seizoensopslag wordt geregeld binnen de wijk. Vanuit deze casus moeten de ontwikkelingen van Smart Grid ingezet worden. Niet haalbaar? Vanaf volgend jaar worden bestaande huizen, 111.000 de komende 2 jaar gerenoveerd naar energie neutraal (Nulopde meter). Voor nieuwbouw kan een woning voor ongeveer 13.500 euro energie neutraal uitgevoerd worden. http://www.jongegeesten.nl/uit-het-verleden/themamiddag-smart-grids-nederland/

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.