Energie opwekken kun je zelf! TV Oost.

Energie opwekken kun je zelf!

Alles over decentrale energie zaterdag in Het Groene Oosten

 

Zelf energie opwekken is slim, rendabel en duurzaam. Maar hoe ver gaan de mogelijkheden en wat zijn de laatste ontwikkelingen? In de vierde aflevering van Het Groene Oosten op zaterdag 26 oktober gaat André van der Zee op onderzoek uit.

Hij start zijn zoektocht bij het EcoNexis huis. Dit voorbeeldhuis zit bomvol duurzame vondsten, waardoor het compleet zelfvoorzienend is en onafhankelijk van fossiele brandstoffen. Dat dit geen toekomstmuziek is bewijst Ronald Serné. Hij bouwde een aantal jaar geleden zijn eigen nulwoning. Als pionier helpt hij je met praktische tips op weg naar een energieneutraal huis. De Universiteit Twente vertelt over de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen. Uit een ludieke test blijkt of zonnepanelen tegen een flinke hagelbui kunnen. Tot slot krijgt André van der Zee al abseilend van een windturbine antwoord op de vraag of er binnenkort een frisse wind door onze stopcontacten waait.

Uitzending om 16.39 uur en 17.39 uur op TV Oost. Herhaling op zondag om 11.35 en

12.35 uur.

Uitzending gemist http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=307217 Nulwoning vanaf 4.35

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.