Meterstanden 3e jaar Nulwoning

Het is weer 15 juli geweest de datum dat we weer alles doorrekenen wat betreft het energiegebruik. Hielden we in 2011 3638kWh over http://www.nulwoning.nl/?p=2682 in 2012 hielden we 3825 kWh over http://www.nulwoning.nl/?p=2883 . Nu is de opbrengst 3681 kWh. Minder dan verwacht, dit zal komen door de strengere en langere winter. Het uitvallen van het solar systeem door het kapot gaan van het domotica systeem. Financieel springen we er beter uit door overschakeling naar dag en nacht tarief. Meest opgewekte is dag en verbruik is meest nacht. Ook lopen we wat betreft PV opbrengst nog steeds achter ten opzichte van andere jaren maar 3a4 goede extra dagen kan het verschil maken. Door gebruik te maken van de dagelijkse meterstanden (slimme meter) die te zien zijn in mijn dossier bij Greenchoice en Slimmemeterportal.nl (per kwartier slimme meter) krijgen we de laatste onbekende energiegebruikers in beeld. Mooiste zou zijn de PV panelen te vervangen door betere zodat het gehele autogebruik (55.000km) door de PV panelen geleverd kan worden.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.