Studenten Winnesheim op bezoek

Jeroen Boersma en Wouter Huisjes van de hogeschool Winnesheim onderzoeken de bereken methodes en het werkelijk verbruik. Voor de Nulwoning ook de PHPP berekening nagekeken en snel aangepast aan het werkelijk verbruik. Een snelle conclusie leverde op dat als je de interne warmtelast verminderd door efficiente apparatuur, standby verliezen beperken en ook de bewoning aanpast (2 personen naar het werk en de ander naar school) het kan zijn dat je ineens niet meer voldoet aan de passiefhuis norm van 15Kwh/m2. In een grove berekening konden we op een warmtelast komen van 4000Kwh voor 270m2 (geen passiefhuis), terwijl de gehele primaire energie 4000Kwh/jaar bedraagde. Ze gaan het verder uitwerken.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.