Nulwoning is Pluswoning

Ondanks dat ik op vakantie was, was 15 juli 2011 een belangrijke datum. Het eerste jaar voor de nulwoning zit er op. Mijn vader heeft foto’s genomen van de energiemeter (ik was op vakantie). Geleverd aan het elektriciteitsnet 8543 Kwh en gebruikt van het elektriciteitsnet 4904 Kwh. Dat wil zeggen 3639 Kwh in de plus dus terecht een Pluswoning dit ondanks dat alle technische zaken nog niet klaar zijn we storingen gehad hebben en het gedrag van het huis en de technische installatie niet kenden soms uit voorzorg beslissingen genomen hebben die het elektriciteitsverbruik verhoogden.
De volgende zaken moeten nog verbeterd worden of hadden invloed op het resultaat:
1. Thermische zoninstallatie is nog niet geplaatst inclusief het PCM opslagvat. In planning voor oktober.
2. We hebben door een pompstoring een aantal dagen in december elektrisch verwarmd.
3. Door onbekendheid en de vrees van een te koude bron elektrisch bijverwarmd. (blijkt geheel niet nodig te zijn en er was een combinatie van zeer koude december tegelijkertijd met een slecht functionerende (lucht) WTW zie punt 4.
4. Door vervuilde filters in December een tijd met een slecht rendement WTW (lucht)gedraaid.
5. Alle uit standby schakelingen zijn nog niet geïmplementeerd, huiskamer doen we nu nog handmatig (scheelt op huiskamer 10%).
6. Meten nog niet al het verbruik op apparaat niveau, als we dat gaan doen zullen er nog wel meer gebruikers opvallen.
Grof doorrekenend is de 6000 Kwh over voor mobiliteit (auto) zeker haalbaar. We gaan door met SmartGrid ontwikkelingen en daardoor kunnen we verbruik en opwekking nog eter op elkaar afstemmen. Nu nog snel een elektrische auto (Tesla Model S?).

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.