Ventilatie

Vandaag was het zover. De ventilatie meten en inregelen. Eerst alle feiten op een rij. Bouwbesluit geeft een minimale eis van 7 Liter per persoon maximaal 1200ppm CO2. Vele documenten en onderzoeken geven aan dat dit deze waarden te laag zijn. Een document geeft zelf differentiatie aan naar leeftijd en gesteldheid. Dit document gaat uit van 600ppm voor mensen met een aandoening of intolerantie, 700ppm voor ouderen boven de 55 jaar en kinderen en jeugd tot 20jaar, gezonde volwassenen tussen 20 en 55 800ppm.
De installatie is nu voorzien van een CO2 meters in de huiskamer en de ouderlijke slaapkamer, binnenkort komen er CO2 meters bij in de logeerkamer en de kamer van mijn dochter. We gaan proberen de CO2 waarde onder de 600ppm te houden. De installatie daarvoor ingeregeld.
Toen het ventilatiesysteem gemeten. Er bleken onverwachte verschillen op te treden, al vrij snel werd duidelijk dat deze veroorzaakt werden door de verdeelunit. De installatie zo ingeregeld dat de ingeblazen waardes kloppen. Besloten om een ontwikkeltraject op te zetten om de installatie nog stiller te krijgen, de luchtweerstand te verminderen en minder verschil in inblaaswaarden te krijgen bij een nieuwe verdeler. Vermoedelijk zal deze over enige tijd in de Nulwoning komen en dan weer opnieuw meten.
Nu ervaring opdoen of de CO2 waarde onder de 600ppm blijft en wat dit betekend voor de hoeveelheid ingeblazen lucht en geluid.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.