Nedap PowerRouter wint Smart Grids Award

Groenlo, 4 februari 2010.

Op het congres “Slimme Energie Infrastructuur” in Soestduinen, Nederland, is gisteren, 3 februari 2010, de Smart Grid Innovation Award uitgereikt. De PowerRouter van Nedap werd gekozen tot de meest innovatieve oplossing voor Smart Grids en vervolgens benoemd tot de winnaar.
De `PowerRouter’ is een systeem waarop verschillende, zelfs duurzame, energiebronnen kunnen worden aangesloten. PowerRouters maken het mogelijk om lokaal opgewekte energie, bijvoorbeeld zonnepanelen of micro wkk, zelf te gebruiken, op te slaan of via het internet te verhandelen met de energiemaatschappij of andere PowerRouter gebruikers.
Die prioriteiten kunnen daarbij worden bepaald door de betrokken partijen; zo kan een eindgebruiker zelf keuze maken wat zijn eigen energie gebeurd – of de netbeheer kan de PowerRouter in haar net inzetteen voor het uitstellen of volledig voorkomen van pieken. Ook kunnen elektriciteitsmaatschappijen door middel van PowerRouters vraag en aanbod op elkaar afstemmen.
Op het congres, dat werd georganiseerd door IIR en het Nederlandse Smart Grids Platform, waren de belangrijkste spelers van de nationale en internationale bedrijven in de energiesector vertegenwoordigd. Op 3 en 4 februari is er gesproken en gediscussieerd en zijn er presentaties gegeven over de toekomstige bestanddelen en oplossingen voor onze energiemix, beheer en het energienet.
Voorafgaand aan de conferentie konden deelnemers hun innovatieve projecten of ideeën insturen voor de Smart Grids Innovation Award. Drie partijen mochten tijdens de conferentie hun innovaties en ideeën aan de jury en het publiek presenteren: Betronic met Femtogrid, Locamation met SASensor® en Nedap met de PowerRouter.
Op woensdag mochten deze drie finalisten in een elevator pitch hun innovaties aan de zaal en de jury presenteren. Vervolgens mochten de deelnemers hun stem uitbrengen en zo bepalen welke stem de jury zou meenemen in haar overweging. De jury bestond uit: Frits Verheij, KEMA; Wessel Bakker, ABB en Joris Knigge, Enexis.
Aan het einde van de middag werd de PowerRouter van Nedap gekozen tot meest innovatieve oplossing voor Smart Grids en vervolgens benoemd tot de winnaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over IIR
IIR, het Institute for International Research, is al ruim 25 jaar leverancier van kennis en vaardigheden aan professionals binnen het bedrijfsleven en overheden door middel van specifieke kwaliteitsconferenties en -trainingen. IIR Energy ontwikkelt diepgaande en praktijkgerichte conferenties die inspelen op de meest actuele ontwikkelingen in deze dynamische markt. Door onafhankelijke onderzoek is IIR Energy steeds in staat om sterk inhoudelijke en up-to-date programma’s te ontwikkelen. Behalve een schat aan informatie biedt IIR Energy u ook unieke leerervaringen en netwerkmomenten.

Over Nedap
Nedap is opgericht in 1929 en is gevestigd in Nederland. Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 600 werknemers en is sinds 1947 genoteerd aan de beurs (Euronext) in Amsterdam. De onderneming wordt gekenmerkt door een open, innovatieve en creatieve bedrijfscultuur, waarbij sterk de nadruk wordt gelegd op ontwikkeling en ondernemerschap.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.