De wereld wordt wakker?

Vandaag twee berichten over energie. Wordt de wereld nu pas wakker Veel meer subsidie voor duurzame energie (Bron RTL) Minister van der Hoeven van Economische Zaken wil honderden miljoenen extra uittrekken voor zonne- en windenergie. Van der Hoeven: aardgasopbrengsten investeren in alternatieve energie Interne brief Dit staat in een brief die volgende week binnen het kabinet wordt besproken, maar waarvan de inhoud nu al bekend is bij RTL Nieuws. Nieuwe subsidieregeling Sinds begin dit jaar is er een nieuwe subsidieregeling voor groene stroom. Wie met een zonnepaneel of windmolen energie opwekt, en die stroom verkoopt aan het energiebedrijf, krijgt daar subsidie op. Daar komt dus veel geld bij.

Als de olie op is… (Bron RTL) Hoe gaat Nederland en de rest van de wereld er uitzien als de beschikbare olie op is? De elektrische auto komt eraan. In 2010 gaan ze rijden in Denemarken en Israël. Wat doet Nederland?
‘De overheid laat grote steken vallen’ Renault: Nederland moet elektrische auto meer stimuleren ‘Overheid moet investeren in omslag van benzine naar oplaadstations elektriciteit’ Elektrische auto: niet langer afhankelijk van olie Minister EZ: inzetten op zon, wind en alternatieve brandstoffen Voorlopers De tijd van goedkope olie is definitief voorbij. De vraag naar olie zal blijven stijgen en het aanbod van beschikbare olie houdt een keer op. Rijden we straks allemaal in een elektrische auto? In Denemarken en Israel binnenkort in ieder geval wél. Energiezuinig De olieprijs is in korte tijd gestegen tot thans ruim 120 dollar per vat. Twee weken terug was dat zelfs 135 dollar. De enorme prijsstijging van olie heeft er toe geleid dat het onmogelijke gebeurt: de Amerikanen gaan minder rijden en ze verruilen hun benzineslurpende SUV’s voor kleinere, energiezuinig auto’s. Eind van de Hummer? 2010: de elektrische auto Toyota scoort hoge ogen met zijn hybride Prius. De toekomst lijkt echter aan elektrische auto’s. In Denemarken en Israël gaan vanaf 2010 elektrische auto’s rijden. De overheid doet daar ook grote investeringen voor. Nederland blijft echter nog achter.   ‘De overheid laat grote steken vallen’

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.