‘Overheid moet gebruik zonne-energie bevorderen’ (Bron nu.nl)

AMSTERDAM – De Nederlandse overheid heeft de afgelopen tien jaar het gebruik van zonnestroom en zonnewarmte onvoldoende ondersteund. Dat blijkt uit een rapport van het Milieu- en Natuurplanbureau, dat donderdag verschijnt.
Hoewel zonne-energie op de korte termijn relatief weinig bijdraagt aan het reduceren van CO2-uitstoot, zou het voor de lange termijn groot potentieel hebben.
Dakoppervlak
Het beschikbare dakoppervlak kan een elektriciteitsproductie opleveren tot 95 procent van de huidige elektriciteitsvraag in heel Nederland en een warmteproductie van ongeveer twintig procent van het huidige aardgasgebruik in huishoudens, rekent het rapport voor.
Duur
Dat zonne-energie nog weinig wordt gebruikt komt volgens de schrijvers van het rapport doordat het relatief duur is. Ze adviseren daarom dat de overheid maatregelen neemt om de prijs van zonne-energie omlaag te brengen.

Abonneer je op dit Blog via E-mail

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze blog en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

www.huisvolenergie.nl | www.vrijhuis.nl | www.myleneserne.nl

Copyright Nulwoning.nl © 2024. All Rights Reserved.